Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

OECD-tanulmányok

OECD – Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet [ Organisation for Economic Co-operation and Development ]

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet - ahol 34 demokrácia kormányzata dolgozik együtt - olyan egyedülálló fórum, amely elsősorban az állami, közigazgatási fejlesztések területén, a jogi keretek megfelelő kialakításában kíván segítséget nyújtani partnereinek.

Az elmúlt években az OECD gondozásában számos olyan korrupcióval, illetve közbeszerzéssel kapcsolatos tanulmány jelent meg, amely hazánkban is szélesebb szakmai érdeklődésre tarthat számot. E tanulmányok célja, hogy független, átfogó elemzés alapján értékeljék az egyes közbeszerzési rendszereket, a korrupció elsődleges okait, és azok javításához javaslatokat dolgozzanak ki a kormányzati politika, és a közbeszerzési rendszer szereplői számára.

Annak érdekében, hogy e tanulmányok tapasztalatai minél szélesebb körben hasznosulhassanak a Hatóság néhányat lefordíttatott, és honlapján közzétett. A tanulmányok elérhetők innen:

Jelen cikkhez csatolva elérhető továbbá az OECD 2012. évi ajánlása az ajánlatevők közötti összejátszás vonatkozásában.

Az OECD 2015. évi közbeszerzési ajánlása angol nyelven itt érhető el.