Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Közlemény a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói névjegyzék vezetésével kapcsolatos változásokról

A közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 2019. január 1-ével hatályba lépő 187. § (2) bekezdés a) pontjának ah) alpontja szerint a Közbeszerzési Hatóság naprakészen vezeti és a honlapján közzéteszi a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók (FAKSZ) névjegyzékét. A részletes szabályokat a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenységről szóló 257/2018. (XII. 18.) Korm. rendelet határozza meg. A Közbeszerzési Hatóság felhívja az érdekeltek szíves figyelmét arra, hogy ennek megfelelően 2019. január 1-jétől a névjegyzékre vonatkozó valamennyi kérelmet a Közbeszerzési Hatósághoz kell benyújtani.

A Kbt. 2019. január 1-ével hatályba lépő 187. §-ának (17) bekezdése előírja, hogy a kérelmet írásban kell előterjeszteni, és a hatósági eljárás során az elektronikus kapcsolattartás kötelező, a kérelem kormányablaknál nem terjeszthető elő. A névjegyzékbe vétel feltételeinek igazolásához benyújtandó dokumentumok az ügyfél nyilatkozatával nem pótolhatóak.

A Közbeszerzési Hatóság tájékoztatja a tisztelt kérelmezőket, hogy a névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek ügyfélkapun keresztül – a kifejezetten erre a célra rendszeresített űrlap (KHFNKF_faksz) kitöltésével – nyújthatók be. A Közbeszerzési Hatóság az új űrlapot 2019. január 1. napjától fogja elérhetővé tenni a /e-ugyintezes/ internetes elérhetőségen, s amelyre vonatkozóan a kitöltési útmutató is aktualizálásra fog kerülni.