Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Az összefoglaló tájékoztatás közzétételének leírása

Ezúton tájékoztatjuk a Közbeszerzési Hatóság által működtetett elektronikus rendszerek felhasználóit, hogy a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (új Kbt.) 113. § -a szerinti összefoglaló tájékoztatást, illetve annak visszavonását az alábbiaknak megfelelően tudják közzétenni. Elöljáróban jelezzük, hogy a jelen tájékoztatásban leírt közzétételi módot átmeneti ideig kívánjuk biztosítani, tekintettel arra, hogy folyamatban van egy olyan fejlesztés, amely korszerűbb megoldást fog biztosítani mind a közzététel, mind a kereshetőség szempontjából.

Az összefoglaló tájékoztatásnak és a visszavonásának a közzététele – a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelet 35-41. §-aival összhangban – a Közbeszerzési Hatóság által működtetett Közbeszerzési Adatbázis (KBA) alkalmazás használatával lehetséges. (A KBA kézikönyve elérhető a Hatóság honlapján, a főoldalon lévő „A Közbeszerzési Hatóság on-line szolgáltatásai” menüpontban.) Az összefoglaló tájékoztatás / összefoglaló tájékoztatás visszavonása közzétételének módja a Központi Bejelentkező (KBEJ) és a KBA modulok által nyújtott általános szolgáltatások révén az alábbiak szerint lehetséges:

- bejelentkezés a KBEJ alkalmazásba
- belépés a KBA menüpontba
- közbeszerzési eljárás létrehozása az „Új közbeszerzési eljárás létrehozása” menüpontra kattintva (az adatok megadása során az eljárás típusaként a 113.§-al kapcsolatos eljárástípusok alkalmazandók)

- új dokumentum létrehozása

a) az előző bekezdés szerint létrehozott eljárás adatlapjáról, vagy

b) a „Dokumentum feltöltése” menüpontra kattintva, kiválasztva a „Közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó dokumentum feltöltése” opciót, és megadva az érintett eljárást

- dokumentum alapadatainak megadása, melynek során a dokumentum típusa

„Összefoglaló tájékoztatás”, altípusa pedig „Összefoglaló tájékoztatás meghirdetése” vagy – egy már korábban meghirdetett összefoglaló tájékoztatás visszavonása esetén – „Összefoglaló tájékoztatás visszavonása” ( Visszavonás esetén értelemszerűen a dokumentumot ahhoz az eljáráshoz kell felcsatolni, amelyhez a visszavonni szándékozott tájékoztatás már közzétételre került. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a jogszabályi rendelkezések értelmében az összefoglaló tájékoztatás módosítása nem lehetséges. A jelen tájékoztatás bevezetőjében hivatkozott fejlesztés elkészültéig kérjük ezen funkciók használatának mellőzését. )

- a dokumentum további adatainak megadása (a félkövér mezők kitöltése kötelező, így kérjük megadni „Az eljárás iránti érdeklődés jelzésének határideje (dátum)”és „Az eljárás iránti érdeklődés jelzésének határideje (időpont)” adatokat is)

- a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelet 19. vagy 20. melléklete szerinti kitöltött dokumentum fájlként feltöltése
- a dokumentum közzététele a „Publikálás” funkció révén.

Az összefoglaló tájékoztatások és visszavonásaik néhány percen belül elérhetővé válnak a KBA publikus felületén, mely a Hatóság honlapjának főoldaláról érhető el. E dokumentumok esetében jelenleg a KBA általános keresési szolgáltatásai állnak rendelkezésre (ld. közbeszerzési eljárás szerinti keresés / dokumentumtípus szerinti keresés).