Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Ajánlat összeállítása

A gazdasági szereplők érvényesen akkor tehetnek ajánlatot, ha megfelelnek az adott közbeszerzési eljárásban az ajánlatkérő által a közbeszerzési dokumentumokban (felhívásban és dokumentációban) előírt feltételeknek, így nem tartoznak a kizáró okok hatálya alá, megfelelnek az alkalmassági feltételeknek és az előírt további tartalmi és formai követelményeknek.

Közbeszerzési Szemle 2017/1-2. - Közbeszerzési tanulmányok, szakcikkek - „Mi az ajánlat?” A közbeszerzés alapvető fogalmának újragondolása az elektronikus közbeszerzés bevezetésére is tekintettel.

← vissza az alfogalmakhoz

E-Certis

Az E-Certis az Európai Bizottság által létrehozott és fenntartott elektronikus rendszer, melynek célja, hogy könnyítse az eligazodást az uniós tagállamok ajánlatkérői által a kizáró okok és alkalmassági feltételek kapcsán megkövetelt igazolások és nyilatkozatok rendszerében. A tagállamok kötelesek nemzeti szabályaiknak megfelelően naprakész adatokkal feltölteni az E-Certis rendszert. Amennyiben tehát az ajánlatkérő más tagállamban letelepedett gazdasági szereplő esetében kívánja ellenőrizni az általa becsatolt igazolás megfelelőségét a közbeszerzési eljárásban, az E-certisben kell, a vonatkozó tagállam adatait ellenőriznie. A gazdasági szereplők szintén tájékozódhatnak az e-Certis alapján az ajánlatkérő országa szerinti igazolások és nyilatkozatok köréről az adott eljárásban előírt kizáró okokkal és alkalmassági feltételekkel összefüggésben.