Közbeszerzési Hatóság

Erősödő agrárium: növekszik a beruházási kedv és egyre hatékonyabb a közpénzek felhasználása

Egyre erősödik a közcélú beruházások volumene a magyar agráriumban: a tavalyi évben az összes közbeszerzési eljárás több mint 5 százalékát ezen a területen folytatták le - ez összesen 175,9 milliárd forintot jelent, amely több mint négyszerese a 2017-es értéknek. A Közbeszerzési Hatóság így kiemelt feladatának tartja, hogy a források hatékony felhasználását szakmai tudásmegosztással segítse, ennek érdekében tartott szakmai konferenciát a szervezet az Agrártárca számára. A rendezvényen a miniszter és a Közbeszerzési Hatóság elnöke együttműködési megállapodást írt alá.  

Végérvényesen eldőlt: manipulált és hamis tartalmakat közölt a Korrupciókutató Központ

A Fővárosi Ítélőtábla a Közbeszerzési Hatóság által indított perben helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék végzését, amely így végérvényesen elutasította az alperes Korrupciókutató Központ igazolási kérelmét. Az egyszemélyes Kft. egy 2018. januári „tanulmányában” több vonatkozásban is megsértette a Közbeszerzési Hatóság jó hírnevét, illetve manipulált adatokat használt fel. A végzés jogerős, fellebbezésre nincsen lehetőség.

 

A Közbeszerzési Hatóság pályázati felhívása felelős akkreditált szaktanácsadók és felsőoktatási intézmények tanulói számára

A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai munkásság elismerésére pályázatot hirdet a Közbeszerzési Hatóság elnökének a Közbeszerzési Kiválósági Díj alapításáról és adományozásáról szóló 2/2018. (VI. 8.) KH utasítása alapján a Közbeszerzési Kiválósági Díj – 2019 elnyerésére, melynek célja innovációs közbeszerzési témában készült szakdolgozat, évfolyamdolgozat vagy tanulmány díjazása felsőoktatási intézmények tanulói, valamint a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók számára.

A Közbeszerzési Hatóság pályázati felhívása a Közbeszerzési Nívódíj - 2019 elnyerésére

A Közbeszerzési Hatóság a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával nyilvános pályázatot hirdet a Közbeszerzési Hatóság elnökének a Közbeszerzési Nívódíj alapításáról és adományozásáról szóló 1/2018. (V.4.) KH utasítása alapján a Közbeszerzési Nívódíj – 2019 (a továbbiakban: Nívódíj) elnyerésére, melynek célja a kiemelkedő színvonalú, innovációs szempontokat érvényesítő közbeszerzési szakmai teljesítmény elismerése.