Közbeszerzési Hatóság

Új elnök a Közbeszerzési Hatóság élén

A Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács tisztújító ülést hívott össze, amelyen a Tanács tagjai dr. Kovács Lászlót, a szervezet korábbi főtitkárát választották meg a Közbeszerzési Hatóság új elnökének. Az új elnök választására azért volt szükség, mert Rigó Csaba Balázst, a Közbeszerzési Hatóság korábbi elnökét 2020. április 15-i hatállyal a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) élére nevezték ki. A testület tagjai egyidejűleg megválasztották Rigó Csaba Balázst a Tanács alelnökének.

Hivatalosan is Rigó Csaba Balázs lett a Gazdasági Versenyhivatal elnöke

Magyarország miniszterelnökének javaslata alapján a köztársasági elnök 2020. április 15-ei hatállyal Rigó Csaba Balázst nevezte ki hat éves időtartamra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökévé. Az eskü letétele után az új elnök átvette kinevezési okmányát a Sándor-palota Tükörtermében 2020. április 6-án.

Minden közbeszerzés keretében elköltött 100 forintból 59-et a kkv-k nyertek 2019-ben

Rekordot döntött a magyar kis- és középvállalkozások térnyerése a közbeszerzési piacon:minden eredményesen lefolytatott 100 közbeszerzési eljárásból 87 darabot, minden közbeszerzésben elköltött 100 forintból pedig 59 forintot a kkv-k nyertek el 2019-ben - ismertette a Közbeszerzési Hatóság a szervezet évértékelő sajtótájékoztatóján. A rendezvényen elhangzott továbbá, hogy a versenyt korlátozó hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások száma 6 éve folyamatosan csökken, közel a tizenharmadára.