Közbeszerzési Hatóság

Fenntarthatósági témájú pályázatokat ismert el a Közbeszerzési Hatóság

Harmadik alkalommal adta át a Közbeszerzési Hatóság az általa alapított Közbeszerzési Nívódíjat és Közbeszerzési Kiválósági Díjat. Fenntarthatósági, zöld, szociális szempontokat előtérbe helyező témakörben pályázhattak a közbeszerzési szereplők, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók, illetve a felsőoktatási intézmények hallgatói. A jubiláló szervezet idén Pro Procurationem-díjat is osztott, amellyel a közbeszerzések területén folytatott tudományos vagy szakmai tevékenység körében elért kiemelkedő eredményeket vagy a hosszútávon elkötelezett, magas színvonalon folytatott munkásságot ismeri el.

A Közbeszerzési Hatóság statisztikai tevékenységét akkreditálta a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) akkreditálta a Közbeszerzési Hatóság (KH) statisztikai tevékenységét, melynek eredményeként a szervezet a Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagjává vált. A statisztikai adatközlésre vonatkozó szigorú előírásoknak való megfeleléssel a Közbeszerzési Hatóság tovább erősíti a közvélemény és a hazai, valamint európai uniós gazdasági-intézményi döntéshozók felé folytatott tájékoztatási tevékenységét.

Prevenció és szigorú ellenőrzések: felkészülten a jövő kihívásaira

A Közbeszerzési Hatóság küldetése, hogy szakértői támogatással és oktatással segítse a közbeszerzési eljárások szereplőit, tovább erősítse a kkv-szektor szerepvállalását, valamint a fenntarthatósági szempontok alkalmazását - hangzott el a szervezet fennállásának 25 éves évfordulója alkalmából szervezett nemzetközi online szakmai konferencián.