Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Új elnök a Közbeszerzési Hatóság élén

A Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács tisztújító ülést hívott össze, amelyen a Tanács tagjai dr. Kovács Lászlót, a szervezet korábbi főtitkárát választották meg a Közbeszerzési Hatóság új elnökének. Az új elnök választására azért volt szükség, mert Rigó Csaba Balázst, a Közbeszerzési Hatóság korábbi elnökét 2020. április 15-i hatállyal a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) élére nevezték ki. A testület tagjai egyidejűleg megválasztották Rigó Csaba Balázst a Tanács alelnökének.

A Közbeszerzési Hatóság keretében működő Tanács dr. Kovács Lászlót, a szervezet eddigi főtitkárát választotta meg a Közbeszerzési Hatóság élére, 5 éves időtartamra.

Dr. Kovács László megválasztását követően kiemelte: „ Célom, hogy az elmúlt 5 évben elért jelentős eredményekre építsünk, a megkezdett úton haladjunk tovább és folytassuk az építő-fejlesztő munkát. Az elmúlt években sikerült egy modern, támogató szervezetet kialakítanunk, amelynek alapja a széles körű kommunikáció és a prevenció. Ennek a filozófiának a további erősítésére törekszem. Továbbra is fontos területnek látom a digitalizációt, a technológiában rejlő lehetőségek kiaknázását. Illetve szívügyünk a fenntarthatóság, melyet továbbra is minden lehetséges eszközzel erősíteni szándékozunk a hazai közbeszerzésekben. A magyar kis- és középvállalkozások tavaly rekordévet zártak a közbeszerzési piacon, azon leszünk, hogy szakmai kérdésekben továbbra is segítsük őket, erősítsük a versenyképességüket, támogassuk a közbeszerzésekbe való bekapcsolódásukat, különösen a jelenlegi gazdasági krízishelyzetben. Emellett természetesen folytatjuk szigorú ellenőrzési gyakorlatunkat, hogy tovább erősítsük a versenyt és az átláthatóságot a közbeszerzések területén.”

Hozzátette: a jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel a Közbeszerzési Hatóság továbbra is soron kívül, kiemelt figyelmet fordítva végzi a koronavírussal összefüggésben indított eljárások támogatását. A munkavégzés folyamatos, az elektronikus ügyintézés – amelyre a szervezet már évekkel ezelőtt átállt – gördülékenyen zajlik.

Dr. Kovács László 2017 márciusa óta töltötte be a Közbeszerzési Hatóság főtitkári tisztségét. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen jogász, majd a Nyugat-magyarországi Egyetemen jogász-közgazdász diplomát szerzett. 2004 és 2009 között a Közbeszerzések Tanácsa Titkárságán jogi tanácsadóként, majd szakmai tanácsadóként dolgozott, 2010-től a Tanács Jogi Főosztályának vezetője. 2012-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, majd 2014-től a Miniszterelnökség közbeszerzési jogalkotási szakterületének főosztályvezető-helyettese, majd főosztályvezetője. Részt vett mind a 2011. évi, mind a 2015. évi új közbeszerzési törvény és végrehajtási rendeleteinek kidolgozásában. A Közbeszerzési Szemle c. folyóirat szerkesztője, majd a Közbeszerzési Értesítő Plusz c. folyóirat felelős szerkesztője, több közbeszerzési tárgyú szakcikk szerzője, illetve közbeszerzési kommentár társszerzője.