Ugrás a tartalomra Ugrás a láblécre

Közbeszerzési Hatóság

Publikus Core Publikus Core
Visszaélés-Bejelentés Anonim Chat Anonim Chat KBEJ/KBA/CORE KBEJ/KBA/CORE Publikus KBA Publikus KBA Fenntarthatóság Fenntarthatóság
Portál Portál belépés

Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), annak érdekében, hogy növeljék a szervezetek közötti szorosabb szakmai együttműködést.

A Közbeszerzési Hatóság nagy hangsúlyt fektet a közbeszerzésekben érintett szervezetekkel, állami szervekkel való szoros szakmai együttműködésre. E célok elérése érdekében a Közbeszerzési Hatóság és a Nébih egymás munkájának kölcsönös támogatása céljából szakmai együttműködési megállapodást kötött. A határozatlan időre szóló megállapodásban deklaráltak szerint, a felek együttműködnek közbeszerzési szakmai kérdésekben,  valamint a közbeszerzési eljárások eredményeként megvalósuló szerződések teljesítésének ellenőrzése során. A megállapodást Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke és dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke írták alá.

A Közbeszerzési Hatóság 2015 novembere óta már nemcsak a közbeszerzési eljárások jogszerűségét, hanem a szerződések megfelelő teljesítését és a szerződések módosítását is vizsgálja. Az együttműködés egyik fő célja, hogy az élelmiszer-higiénia, élelmiszerminőség, élelmiszerbiztonság és állategészségügy tárgyban megkötött közbeszerzési szerződések ellenőrzését a két állami szerv hatékonyabban, az operatív munka szorosabb összehangolásával tudja elvégezni.

A felek elkötelezettek továbbá, hogy hatósági tevékenységük folyamatos fejlesztése érdekében a jövőben közös konferenciákat szerveznek, valamint egyeztetést folytatnak és tapasztalatot cserélnek ellenőrzési módszertani kérdésekben.

2019. március 6.