Könyvjelzőim

A regisztrált és bejelentkezett felhasználók itt férhetnek hozzá a korábban könyvjelzővel megjelölt hírekhez.

Ha ön is szeretné figyelemmel kísérni számítógépén és okostelefonján a közbeszerzésekkel kapcsolatos híreket, változásokat, nincs más dolga, mint regisztrálni.

Szeretnék Regisztrálni Mégsem

(FX)

Az Internet Explorer Ön által használt változatát
a Közbeszerzési Hatóság portálja nem támogatja.

Kérjük töltse le az alábbi böngészők friss verzióját.


Internet Explorer Internet Explorer Letöltés Google Chrome Google Chrome Letöltés Mozilla Firefox Mozilla Firefox Letöltés Safari Safari Letöltés Opera Opera Letöltés

Your browser is no longer supported.

Please download a modern browser from above.

vissza a lap
tetejére

Részletes keresés az egyes témakörökben

← vissza

Közbeszerzési referensképzés

2016.01.05.

A közbeszerzési referens szakképesítésre vonatkozó szabályozással kapcsolatosan az alábbiakban tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket.

Tájékoztató a 2013. szeptember 1-jétől hatályos szakmai és vizsgakövetelményekhez

A közbeszerzési referens szakképesítésre vonatkozó, 2013. szeptember 1-jétől hatályos szakmai és vizsgakövetelmény rendelkezései némely tekintetben változást hoztak a korábbi szabályozáshoz képest, melyek közül kiemeljük az alábbiakat: - az új OKJ bevezette a minimális képzési időt, a referensképzés esetében a képzési idő legalább 250-300 óra közötti; - megszűnt a szakdolgozat készítési kötelezettség, továbbá - megszűnt az egyes szakmai vizsgarészek teljesítése alóli felmentés lehetősége.

A komplex szakmai vizsgára bocsátásnak továbbra is feltétele a szakképesítés szakmai követelménymoduljaiból eredményes modulzáró vizsga letétele. A modulzáró vizsga az egyes szakmai követelménymodulokhoz rendelt írásbeli és gyakorlati modulzáró vizsgatevékenység, a vizsgafeladatokat a képzést folytató intézmény állítja össze.

A komplex szakmai vizsga gyakorlati, központi írásbeli és szóbeli vizsgatevékenységből áll. A vizsgaszervezők, illetve képzést folytatók vizsgabejelentésüket a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSzFH) központi elektronikus felületén tudják megtenni. Az írásbeli vizsgafeladatok és a gyakorlati vizsgafeladatok a bejelentésnek megfelelő példányszámban készülnek el és vehetők át az NSzFH expediáló részlegén a megadott futárnapon.