Közbeszerzési Hatóság

Együttműködés a Zala Megyei Kormányhivatallal

A Közbeszerzési Hatóság Zalaegerszegen tartott konferenciát, a közbeszerzési törvény módosításai címmel. A konferencia keretein belül aláírásra került az együttműködési megállapodás Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke és dr. Sifter Rózsa a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja között. 

A Hatóság konferenciája Győrben

A Közbeszerzési Hatóság a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatallal szervezett közös szakmai konferenciát. A konferencia keretein belül együttműködési megállapodás aláírására is sor került a Közbeszerzési Hatóság elnöke Rigó Csaba Balázs és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja Széles Sándor között.

Érvénytelen volt a KÖZGÉP ajánlata a Győr-Gönyű kikötő közbeszerzésben

A Közbeszerzési Hatóság továbbra is fenntartja azt az álláspontját, hogy a legnagyobb körültekintéssel járt el a Győr-Gönyű kikötő közbeszerzés ügyben. A Döntőbizottság a magyar közbeszerzési törvények és jogszabályok teljes körű betartásával hozta meg döntését. Ezt a mai napon a Kúria is megerősítette.

A közbeszerzésekért felelős miniszter közleménye

A közbeszerzésekért felelős miniszter közleményt bocsátott ki a közbeszerzési eljárások során alkalmazható környezetvédelmi, fenntarthatósági értékelési szempontokról. A közleményben foglaltak betartása különösen fontos arra tekintettel, hogy a Miniszterelnökség a közbeszerzések dokumentumainak előzetes ellenőrzése során az abban foglaltakra figyelemmel fog eljárni.